Ä°letiÅŸim

#Duyurular

» ÅŸirketimiz bünyesinde çalışacak ziraat müh alınacaktır

#Döviz Kurları

  • #

    Euro

    : TL
  • #

    Pound

    : TL
  • #

    USD

    : TL

#Adres

Cumhuriyet Mah. çevreyolu üzeri Alanyum AVM Karşısı Teker Apt. No:1 Alanya


info@kulatarim.com

#Tel: 0242 514 25 55

#Fax: 0242 514 22 07

ÜRE
  • Fiyat : 0

  • Adet :

  • Stokta Var

Ürün Özellikleri

Üre gübresi nedir?

Azotlu gübreler içinde azot miktarý en yüksek olan, granül yapýlý, beyaz renkli, suda kolay ve çok eriyen bir gübredir. Hem topraktan, hem yapraktan uygulamayla bitkilerin azot ihtiyacýný karþýlar.

Formülü CO(NH2)2 - %46 N (azot) þeklindedir. Bünyesinde karbon (C) bulunmasý ve yapýsýndaki azotun NH2 formunda olmasý nedeniyle amidli bir gübredir. Suda kolay erimesine raðmen bünyesindeki azot (NH2) bitki kökleri tarafýndan hemen alýnabilir formda deðildir. Bünyesindeki azotun yarayýþlý hale geçebilmesi için topraktaki üre bakterilerinin enzimatik reaksiyonla üreyi amonyum (NH4) azotu formuna çevirmesi gerekir. Bunun için topraðýn sýcaklýðý ve topraktaki üre bakterisi miktarý (konsantrasyonu) önemlidir. Bu nedenle üre gübresi yavaþ etkili gübre grubuna girmektedir.

Nerelerde kullanýlýr?

Üre, bitkilerin azot ihtiyacýný karþýlamak için hemen her tür üründe ve tütün fidelerinin gübrelenmesinde çok yararlýdýr. Üre yetersiz verildiðinde bitkinin geliþimi yavaþlar, yapraklar sararýr, verim düþer. Üre, bitki geliþiminin bütün evrelerinde kullanýlabilme özelliðine sahiptir.

Kullaným þekli

Üre gübresi ekimle beraber veya ekim öncesi taban gübre (toprakaltý) olarak uygulanabildiði gibi, üst gübre olarak da kullanýlabilir. Her iki halde de toprak çok kumsul ve milli bünyeye sahipse, aþýrý yaðýþlarla veya hatalý sulamayla üre gübresinin büyük bir kýsmý topraðýn derinliklerine doðru yýkanýr. Bu nedenle bu gibi topraklarda üre formunda azotlu gübre kullanýrken sulamaya dikkat etmek gerekir.

Üre gübresi buðday ve arpa gibi bitkilerde üst gübre olarak toprak yüzeyine serpilerek uygulandýðýnda, özellikle kireçli ve pH deðeri yüksek olan topraklarda hava sýcaklýðýna baðlý olarak güneþ enerjisiyle hidrolize olur ve %30-40 oranýnda bir azot kaybý meydana gelebilir. Topraða karýþtýrýlarak uygulanan üre gübresinde ise azot kaybý daha az yaþanýr.

Ýki besinli (20.20.0 gibi) ve üç besinli (15.15.15 gibi) kompoze gübrelerin yapýsýnda genellikle üre formunda azot bulunmaktadýr. Ancak emilimi çok daha hýzlý olduðu ve etkisini hemen gösterdiði için yaprak gübrelerindeki azotun üre formunda olmasý tercih edilir. Bu konuda daha geniþ bilgiye web sitesinin “Gübreleme Önerileri” baþlýðýndan eriþilebilir.




 

Copyright (c) 2013 Kula Tarım

 

© 2013 - Powered By İlan Ver